Fényterápia

              Büszkék vagyunk arra, hogy rendelőnkben magyar szakemberek által kifejlesztett  hatékony eljárást alkalmazhatunk a szénanáthás betegek kezelésére. Közülük sokan már tengernyi gyógyszer kipróbálása után nyernek enyhülést tüneteikre a fény által.

                A bőrgyógyászatban már régóta ismert a fény gyógyhatása bizonyos allergiás és más eredetű bőrbetegségek kezelésére, így született az ötlet, hogy kísérletek induljanak arra nézve, hogyan hat a fény a nyálkahártyán allergiás nátha esetén.

A Rhinolight fény speciálisan összetett, nagy intenzitású hideg fény, amely sem hőhatást, sem fájdalmat nem okoz a kezelt felületen, és összetételéből adódóan szövetkárosító hatással sem rendelkezik, ezért nagy biztonsággal alkalmazható az allergiás betegek hosszútávú kezelésére.

A kezelés tulajdonképpen kúraszerűen az orrnyílásokba történő, meghatározott idejű bevilágítást jelenti – természetesen általános fül-orr-gégészeti vizsgálatot követően, hogy kiderítsük, nincs-e valamilyen kizáró oka a fénykezelésnek. A kiváltó októl függetlenül bármilyen erdetű szénanátha gyógyítható, akár egész évben, akár csak szezonálisan jelentkező panaszokról van szó.

A Rhinolight kezelés hatékonyságát a Szegedi Tudományegyetemen végzett  kutatások eredményei támasztják alá. A Rhinolight készülékkel előállított fény és a terápiás módszer szabadalmi oltalom alatt áll.

Az intranazális Rhinolight fototerápia a rhinitis allergica kezelésére szolgál, függetlenül attól, hogy mi a kiváltó allergén. Az intranazális Rhinolight fototerápia az alábbi, fül-orr-gégész vagy allergológus szakorvos által diagnosztizált rhinitis allergicában szenvedő betegeknél alkalmazható:

        1. Olyan betegek esetében, akiknek orális antihisztaminok és intranazális 
            gyógyszerterápia kombinációjával nem lehet a tüneteket kielégítően uralni.

        2. Olyan betegek esetében, akiknél a hagyományos gyógyszerterápia ellenjavallt,
             vagy nemkívánatos mellékhatást vált ki, vagy gyógyszer-interakciót
             eredményezhet.

        3. Olyan betegek esetében, akik nem vállalják a hosszútávú gyógyszerterápiát.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.